Slideshow image
Previous Next
Πιστοποιητικά

 

 

Σύμφωνα με τη νομοθεσία (ΦΕΚ 2064/Β/2008) είναι απαραίτητη η εξακρίβωση της καλής κατάστασης και ασφαλούς λειτουργίας των ανελκυστήρων από Ανεξάρτητο και Εγκεκριμένο Φορέα.
 
Η πιστοποίηση του ανελκυστήρα είναι μια σημαντική εξέταση που αφορά τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματική τήρηση όλων των ασφαλιστικών διατάξεων για την προστασία των επιβατών και του συντηρητή.
 
Η εξέταση και η έκδοση πιστοποίησης αφορά όλους τους ανελκυστήρες, νέους και παλιούς, εγκατεστημένους σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, δημόσια κτίρια, βιομηχανικούς χώρους και πλοία.
 
Η διαδικασία αρχικού ελέγχου ενός ανελκυστήρα με λίγα λόγια γίνεται ως εξής:Ο διαχειριστής θα καλέσει στην αρχή αναγνωρισμένο φορέα ελέγχων και πιστοποιήσεων.

Ο φορέας με την συνδρομή αδειούχου συντηρητή για λόγους ασφαλείας θα διεξάγει τον έλεγχο.Θα καταγράψει τα σημεία του ανελκυστήρα μη συμμόρφωσης με τις νέες απαιτήσεις και θα τα γνωστοποιήσει μέσα από μία γραπτή επίσημη έκθεση στον διαχειριστή.Ο διαχειριστής στη συνέχεια θα ενημερώσει τον αδειούχο συντηρητή και θα του αναθέσει την αποκατάσταση των σημείων αυτών.Με το πέρας της αποκατάστασης, θα κληθεί ξανά από τον διαχειριστή ο φορέας,για να διαπιστώσει την ορθή αποκατάσταση,την ομαλή λειτουργία και την ασφάλεια του ανελκυστήρα βάσει των νέων νομοθετικών απαιτήσεων.

 
Τέλος ο φορέας θα εκδώσει την πιστοποίηση ασανσέρ η οποία θα πρέπει να κατατεθεί στον τεχνικό φάκελο του ανελκυστήρα στον δήμο όπου υπάγεται.